header


STARTPAGINA
NIEUWS
AANBOD
ACTIVITEITEN
PROMOTIES
CONTACT
LINKS

APPARATUUR
LUIDSPREKERS
PLATENSPELERS
PHONO CARTRIDGES
KABELS
NETFILTERS
HIFI RACKS & STANDS
ONDERHOUD VINYL
SPIKES
HOOFDTELEFOONS
   Ortofon
                  Van het Grieks Orthos (ὀρθός, direct, rechtsreeks) en Phonè (φωνή, klank, stem)

ORTOFON
Ortofon is in 1918 opgericht in Copenhagen door Arnold Poulsen en Axel Petersen. Oorspronkelijk maakten ze soundtracks voor films. In 1948 ontwierp het bedrijf haar eertse moving coil element: de SPU (Stereo Pick-Up). Deze is uiteindelijk een ware legende geworden en wordt nog altijd geproduceerd in verschillende versies. Sindsdien heeft Ortofon over 300 verschillende elementen ontwikkeld en gefabriceerd.

CONCORDE
In 1979 werd het beroemde Concorde geïntroduceerd, waarmee Ortofon een "Industrial Design Award" won. Tot op vandaag wordt de Concorde nog steeds tentoongesteld in het Danish Design Centre. Vandaag is Ortofon wereldleider in elementen en naalden.

Akoestiek, technologie en elektronica zijn de kracht achter Ortofon's technologische bekwaamheden. Ortofon heeft haar research en productiefaciliteiten in Denemarken. Het maken van elementen gebeurt nog steeds in de fabriek te Nakskov (Dk). De kwaliteit van Ortofon tooncellen wordt gewaarborgd door een combinatie van volledige geautomatiseerde machines en ervaren medewerkers met een hoog niveau van vakbekwaamheid. Hierdoor is men verzekerd van de hoge uniformiteit van alle Ortofon producten. Ortofon is vandaag de dag overal erkend door zowel consumenten als professionals.

Ortofon producten kunt u hier bestellen:

Voor meer informatie over Ortofon producten:

mimesis@pandora.be

De Ortofon website

De Ortofon prijslijst

startpagina

FB
English / Nederlands
Ontworpen in KompoZer I Alle rechten voorbehouden I © Auditorium Mimesis 2002-2022