header


STARTPAGINA
NIEUWS
AANBOD
ACTIVITEITEN
PROMOTIES
CONTACT
LINKS

APPARATUUR
LUIDSPREKERS
PLATENSPELERS
PHONO CARTRIDGES
KABELS
NETFILTERS
HIFI RACKS & STANDS
ONDERHOUD VINYL
SPIKES
HOOFDTELEFOONS
   Unison
                  (un' isono) (Lat.) Gelijkklinkend, éénstemmige Muziek

UNISON RESEARCH
Dit bedrijf, geleid door professor Giovanni Maria Sacchetti, is gelegen in het noorden van Italië.Van bij het begin specialiseerde deze ontwerper zich in het bouwen van buizenversterkers. Sacchetti studeerde na de oorlog elektronica, toen de transistor nog niet bestond.

Zijn ontwerpen zijn wereldwijd bekend. Hij geeft trouwens al 25 jaar les in deze materie.Wist u trouwens dat Unison Research sinds jaar en dag nauw verbonden is met de universiteit van Padua? De buizenversterkers van Unison Research zijn dan ook uniek.

KLASSE A
De ontwerpen zijn doorgaans single-ended. Dat maakt de Muziek vloeiender. Bovendien zijn praktisch alle schakelingen in klasse A. Dit resulteert in een rustige, ruimtelijke klank. Deze producten zijn in geen enkel opzicht vergelijkbaar met buizenversterkers “made in China”.

Er wordt bijzonder veel zorg besteed aan de keuze van componenten zoals buizen en eindtrafo’s. Hierdoor wint men aan bandbreedte waardoor de versterkers nog muzikaler worden.

A.R.I.A.
De samenwerking met de faculteit in Padua bracht trouwens heel wat vernieuwing: in 2000 werd de UNICO reeks boven de doopvont gehouden, hybride componenten met zowel buizen als transistors. Meteen werd het bedrijf omgedoopt tot A.R.I.A. (Advanced Research in Audio). De naam klinkt als Muziek in de oren.

Italiaanse producten onderscheiden zich meestal door hun design. Het is met Unison research niet anders. Men berperkt er zich niet tot het toevoegen van houten onderdelen. Integendeel. Sommige versterkers worden letterlijk in één blok hout gemonteerd. Dit vermindert de microfonie van de metalen chassis. De aluminium onderdelen die nodig zijn voor afscherming en warmtegeleiding worden later toegevoegd.

Het resultaat is een exclusief design dat het merk wereldwijd herkenbaar maakt.

De Unison Research/ Unico website

De Unison Research/ Unico prijslijst


startpagina

FB
English / Nederlands
Ontworpen in KompoZer I Alle rechten voorbehouden I © Auditorium Mimesis 2002-2022